Edustoren oppimateriaalit

Tampereen kaupungin perusopetuksen käyttöön on hankittu Kuntien Tieran ylläpitämä Edustore-palvelu sähköisten oppimateriaalien jakelukanavaksi. Hankittuja materiaaleja käytetään Tampereella perusopetuksen Repun kautta, jolloin opettajilla ja oppilailla on kaikkiin niihin pääsy omalla opetusverkon tunnuksella eikä erillistunnuksia tarvita.

Rehtorit ostavat  sisältöjä omalle koululleen, koulun omilla määrärahoilla. Esimerkiksi seuraavan lukuvuoden kirjahankintojen yhteydessä kannattaa miettiä, mitä materiaaleja olisi järkevää hankkia digitaalisessa muodossa.  Hankinnat tehdään osoitteessa http://www.edustore.fi/tuotteet , mistä löytyvät myös materiaalien esittelyt. Kaikkia materiaaleja voi ottaa myös kahden viikon mittaiseen koekäyttöön kerran kalenterivuodessa. Edustoressa opettaja pystyy tekemään haluamistaan materiaaleista ostoesityksiä, jotka menevät koulun hankintavastaavan (rehtori, usein myös koulusihteeri) tietoon. Palveluun on myös mahdollista luoda koulusihteerille tai opettajalle Edustore-avustajan rooli, jolla voi tehdä kaiken muun paitsi lopullisen hankinnan. Hankintavastaava ja Edustore-avustaja tarvitsevat erilliset tunnukset, joilla kirjautuvat palveluun; opettajat eivät tunnuksia tarvitse, vaan käyttävät Edustorea Repun kautta eli opetusverkon tunnuksillaan. Opettajat eivät pysty vahingossa tekemään hankintoja, ainoastaan ostoesityksia.

Hankintavastaavan/Edustore-avustajan kannattaa hyödyntää palvelun keräämää tietoa eli tarkastella aika ajoin, minkä verran materiaaleja on käytetty. Tilastoista on apua myös seuraavan lukuvuoden hankintoja mietittäessä. Hankinnat voi tehdä myös vain lukukaudeksi, eli ei ole pakko hankkia koko lukuvuoden lisenssejä. Hankintoja voi tehdä missä vaiheessa vuotta tahansa ja ne ovat käytettävissä melkein saman tien.

Edustoren ohjevideoita (ostoesitys, koekäyttö ja hankintavastaavan käyttöliittymä)

Miten saan materiaalit käyttöön?

Materiaalit lisätään kohdasta 'Lisää aktiviteetti tai aineisto' -> aineisto -> Edustore -> lisää -> hae materiaalia. Pääset omalle sivulle, jossa näkyvät sinulle, koulullesi ja kaikille Tampereen perusopetuksen opettajille hankitut materiaalit. Voit ottaa ne käyttöön painamalla 'alustalle'-painiketta. Jos et ole varma, onko kyseessä sinun käyttöösi tarkoitettu materiaali, varmista asia koulusihteeriltä tai rehtorilta ennen kuin otat sen käyttöön. Kauppa-välilehdeltä voit ottaa materiaaleja kahden viikon koekäyttöön.

Materiaalin siirtäminen alustalle (=Reppuun) käyttää yhden lisenssin ja kun oppilaat ottavat materiaalin käyttöön klikkaamalla siihen Repussa, lisenssejä kuluu sitä mukaa. Jos kyseessä on vain opettajalle tarkoitettu materiaali, se kannattaa lisätä piilotettuun osioon tai kokonaan toiseen työtilaan, jotta oppilaat eivät pääse sitä klikkailemaan.

Lisätietoja: Tanja Jurvanen (etunimi.sukunimi@tampere.fi). Ota yhtettä myös mikäli haluat hankintavastaavan tai Edustore-avustajan oikeudet kouluusi. Hankintavastaavia ovat yleensä rehtorit ja koulusihteeri.