Käyttöehdot suosituimpiin sosiaalisen median palveluihin

Jos palveluun tehdään tunnukset noudatetaan palvelujen käyttöehtoja. Joitain palveluja voi käyttää ilman tunnuksia. Opetushallituksen Edu.fi-sivuilta löytyy samantapainen listaus palveluiden käyttöehdoista

PalveluIkärajaTietosuojaTekijänoikeudetLisätiedot

Facebook

13Ei luovuta henkilötietoja EU-alueen ulkopuolelle

Palveluun tallennettujen materiaalien tekijäoikeudet jäävät tekijälle, mutta palvelu voi hyödyntää materiaaleja haluamallaan tavalla.

Useiden käyttäjäprofiilien luominen on kielletty.

Googlen palvelut
Esim. Sivustot, Drive, Dokumentit, Ryhmät, Blogger, Kartat, Google+, Talk, Gmail, Kalenteri

13Ei luovuta henkilötietoja EU-alueen ulkopuolellePalveluihin tallennettujen materiaalien tekijänoikeudet jäävät tekijälle, mutta palvelu voi hyödyntää materiaaleja palvelun toimintaan liittyen.

Useiden tilien/käyttäjäprofiilien luominen on sallittu.

Osa palveluista käytettävissä ilman tunnuksia.


Microsoftin palvelut
Esim. OneDrive, Office Online, Kartat, Outlook.com, Kalenteri

EiEi luovuta henkilötietoja EU-alueen ulkopuolellePalveluihin tallennettujen materiaalien tekijänoikeudet jäävät tekijälle, mutta palvelu voi hyödyntää materiaaleja palvelun toimintaan liittyen.

Useiden tilien/käyttäjäprofiilien luominen on sallittu.

Osa palveluista käytettävissä ilman tunnuksia.


Twitter

EiEi luovuta henkilötietoja EU-alueen ulkopuolellePalveluun tallennettujen materiaalien tekijäoikeudet jäävät tekijälle, mutta palvelu voi hyödyntää materiaaleja haluamallaan tavalla.

Useiden tilien/käyttäjäprofiilien luominen on sallittu.


Dropbox

13Ei luovuta henkilötietoja EU-alueen ulkopuolellePalveluihin tallennettujen materiaalien tekijänoikeudet jäävät tekijälle, mutta palvelu voi hyödyntää materiaaleja palvelun toimintaan liittyen.Useiden tilien/käyttäjäprofiilien luominen on sallittu.

WhatsApp16Voi luovuttaa henkilötietoja EU-alueen ulkopuolelle. Käyttäjän oikea puhelinnumero vaaditaan.Palveluihin tallennettujen materiaalien tekijänoikeudet jäävät tekijälle, mutta palvelu voi hyödyntää materiaaleja palvelun toimintaan liittyen.

Yksi käyttäjäprofiili yhtä puhelinnumeroa kohden.

Alle 16-vuotias voi käyttää huoltajan suostumuksella.


Wikispaces

13 Voi luovuttaa henkilötietoja EU-alueen ulkopuolelle. Vain käyttäjän sähköpostiosoite vaaditaan.Palveluun tallennettujen materiaalien tekijäoikeudet jäävät tekijälle, mutta palvelu voi hyödyntää materiaaleja palvelun toimintaan liittyen.

Useiden tilien/käyttäjäprofiilien luominen on sallittu.

Asetuksista riippuen sivuja voi muokata myös anonyymisti.